Våra priser & villkor

Våra priser baseras  startavift, körsträcka och tid.

Med konkurrenskraftiga priser samt fokus på högsta kvalité. Vi har full förståelse för att alla inte har lika stabil ekonomi och självklart vill vi belöna våra stamkunder(VIP). Därför har vi rabatterat pris för:

* Seniorer (65+) – 10% Rabatt

* Företagskunder – 10% Rabatt

* Stamkunder (VIP) – 10% Rabatt

* Studenter – 10% Rabatt

 Våra villkor:


Det fasta priset gäller enbart mellan två adresser. Kontakta vår växel för personliga priser mellan fler adresser.

Väntetid samt via adresser ingår inte i det fasta priset.

Om det uppstår väntetid mer än 5 min tillkommer taxameter priset för detta. Chauffören sätter på väntetaxan.

Väntetaxan Gäller ej resor från flygplatser. Om det finns terminal avgifter så betalas det av resenären.

Vid resor på taxameter så kan priset höjas eller sänkas upp till 20% I våra priser har eventuell rabatt redan dragits av i det angivna taxameterpriset.

Vid beställning till tåg eller flyg, skall hämtningstiden vara minst 30 min innan inom Linköping tätort före tåget går eller incheckningen stänger. Vid hämtning utanför Linköping tätort ska hämtnings tiden ska vara från 40 minuter för att vår resegaranti ska gälla och avgångstiden ska finnas med på bokningen.

Vid direktbokningar kan vi aldrig garantera att bilen kommer till den tiden som appen visar, men växeln kontaktar dig för att meddela ankomsttiden via telefon, sms eller mejl.

Vid förbeställning till tåg eller flyg mindre 24 timmar innan avresan har vi rätt att ändra på hämtnings tiden med 15 minuter före eller efter önskad tid. Vi meddelar resenären senast 6 timmar innan avresan via telefon, sms eller mejl.

Framkörningsavgift. Om upphämtningsadressen är utanför Linköpings/Jönköpings eller Norrköpings tätort och slutadressen ej är inom Linköpings/Jönköpings eller Norrköpings tätort tillkommer en framkörningsavgift på 15 kr/km från Resecentrum i aktuell stan till upphämtningsadressen, utöver taxameterpriset för resan.

Minimipris för en resa är 120:- SEK

Vid nedsmutsning som kräver sanering med påföljd att bilen ej kan fortsätta vara i tjänst (t.ex. spill eller spya) så debiteras kunden en saneringsavgift om 3200:-

6 tankar om “Våra priser & villkor

 1. Miriam Carlsson
  Miriam Carlsson says:

  Hej!
  Jag skulle vilja veta vad en resa hos er kostar flygplatsen i Linköping – Engelbrektsgatan i Linköping. Det står ju att det inte ska kosta någon framkörningsavgift från flygplats, ändå så stod taxametern på 59 kr när vi startade. Dessutom fick vi betala extra 25 kr för bomavgift? Vänligen meddela mig kostnaden så jag kan jämföra mot vad vi fick betala. Resan är 3,3 km samt lite väntan vid 3 rödljus.

  • Swetaxi Beställningscentral
   Swetaxi Beställningscentral says:

   Våra priser baseras på startavgift, körsträcka och tid. Startavgiften är den s.k avgiften som taxametern startar på när resan börjas, denna kan variera baserat på tid på dygnet och om det är en helgdag. Därefter är sträckan och tiden det tar att ta sig dit avgörande för priset, detta anges på alla våra bilar. Resan är ca 3.2km enligt vårat system och hade gått på mellan 160-175kr. Terminalavgift(som är en avgift flygplatsen tar) betalas av resenären, detta anges även i våra villkor.

   Hoppas du fick svar på dina frågor!

   Med vänlig hälsning,
   Swetaxi beställningscentral.

 2. Börje Lillthors
  Börje Lillthors says:

  Hej! Vill ha en ungefärlig prisuppgift på en resa från Ågatan i Söderköping till Norrköping C 1 sep ca 05.30.

  • swetaxi
   swetaxi says:

   Hej Börje!

   Sträckan är 16.77km och priset uppskattas enligt vår taxameterpris till c.a 539kr. Bokar du via vår växel kan du få ett förutbestämd fast pris på 500kr.

   Med vänlig hälsning,
   Swetaxi Beställningscentral.

 3. Kristin
  Kristin says:

  Hej!
  Skulle önska prisuppgift på taxi mellan Mullsjö hotell och Jönköpings bussterminal 🙂
  Det är en fredag ca kl. 10.00 på förmiddagen.

  • swetaxi
   swetaxi says:

   Hej!

   Ungefärlig taxameterpris denna sträcka är ca 750-1000kr beroende på trafik och tid. Önskar du fastpris kan du via vår växel boka för 800kr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.